IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осъдиха Йордан Лечков на 3 години условно

Според обвинението сливенският кмет е предоставил за ползване без наем общински имот на частни фирми

16:09 | 20.09.11 г.
Осъдиха Йордан Лечков на 3 години условно

Три години условна присъда с пет години изпитателен срок постанови Ямболският окръжен съд на кмета на Сливен Йордан Лечков, съобщи БНР.

Присъдата е по обвинение, че кметът е предоставил частна общинска собственост без търг на приближени фирми и е ощетил бюджета на общината с над 671 хил. лв.

В периода от август 2008 г. до февруари 2010 г. кметът на Сливен е предоставил казармен обект, който е частна общинска собственост, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем.

Непосредствено след прочитането на присъдата кметът заяви, че ще обжалва наложеното наказание.

“Най-категорично заявавам, че не беше доказано да съм издал документ, да съм издал заповед черно на бяло, подпис или глас, ако щете. Смятам присъдата за политически акт. От днес сме в предизборна кампания, а в Сливен това върви вече втора година. За голямо мое съжаление ямболският съд и съдебната система си изиграха своята роля в една такава ситуация”, коментира Йордан Лечков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още