IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново пускат влаковете между София и Солун

От утре всеки ден между българската столица и Солун ще пътуват два влака

15:14 | 09.05.14 г.
Отново пускат влаковете между София и Солун

От 10 май ще бъде възстановена железопътната връзка между София и Солун, съобщиха от БДЖ.

Железопътната връзка между двата града беше прекратена преди три години заради финансови затруднения от гръцка страна.

От утре всеки ден между българската столица и Солун ще пътуват два влака. Композициите ще бъдат съставени от два второкласни вагона – 1 български и 1 гръцки. От София влакът ще заминава в 15:30 ч. и ще пристига в Солун в 22:22 ч., а от Солун ще тръгва в 06:55 ч. и ще пристига в София в 13:45 ч. В Солун влакът ще има връзка за и от Атина.

Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120. Резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34,86 лв.

Желаещите да пътуват по маршрута София – Солун – София или обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Тя важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени – по 12 места за всеки влак.

Билети ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още