IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум

ГЕРБ спазиха заканата си и не влязоха в пленарната зала

10:22 | 17.07.14 г.
Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум

Парламентът не започна работа поради липса на кворум, защото депутатите от ГЕРБ спазиха заканата си и не влязоха в пленарната зала.

В 9 часа в залата бяха 106 народни представители от БСП и ДПС.

Причината за гнева на опозицията стана нежеланието на социалистите да подкрепят актуализацията на централния бюджет по време на заседанието вчера на три парламентарни комисии.

В 10 часа парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и по здравеопазване се събират. Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че ако резултатът от работата им е гласуването на актуализацията на парите за Здравната каса и на централния бюджет, ще свика в друг час извънредно заседание на парламента.

Промените в централния бюджет, които предложи вчера правителството, предвижат да се намали приходната част в бюджета с 500 млн. лева и да се увеличи таванът на държавния дълг с 3,425 млрд. лв., предимно за стабилизация на Корпоративна търговска банка.

Кабинетът реши още да отпусне 225 милиона лева за НЗОК, от тях 200 милиона за болнична помощ и 25 милиона за лекарства за онкоболни. Това са 103 млн. лв. по-малко, отколкото Касата искаше.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още