IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отново ще обновява автомобилния си парк

Обществената поръчка надхвърля 4,3 млн. лв. и включва доставка и гаранционно обслужване на леки и товарни автомобили

10:59 | 27.06.12 г. 1
Парламентът отново ще обновява автомобилния си парк

Поредното обновяване на транспортния парк на Народното събрание ще струва над 4,3 млн. лв., като обществената поръчка включва доставката на леки и лекотоварни автомобии и микробуси.

Условията за отварянето на офертите ще бъдат обявени на 16 август, се съобщава в информация от Агенцията за обществени поръчки.

Критериите за избор на доставчиците ще става според изискванията на така наречените „зелени поръчки“, които гарантират опазването на околната среда чрез използване на екологични транспортни средства или друг вид оборудване, припомниха експерти.

Законът за обществени поръчки предостави възможност за широко прилагане на екологичните критерии от държавната и общинска администрация при различни доставки на техника и оборудване.

В самата обществена поръчка не са посочени определени критерии за техническите параметри на новите автомобили. Определяща при избора на вносителите ще бъде предлаганата цена, която ще се оценява с 60 точки. Тежестта на техническите показатели е 40 точки.

За последно парламентът обнови автомобилния си парк през август миналата година, когато бяха купени 40 нови лимузини BMV. За целта бяха похарчени близо 1,5 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
TGV
преди 11 години
Депутатите вместо да правят поръчки и да си купуват БМВ-та и Мерцедеси, да подпомогнат родното производство и да си купят автомобили произведени в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още