IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът пак няма кворум

Следващото заседание е насрочено за четвъртък в 9 ч.

09:45 | 30.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Парламентът пак няма кворум

Парламентът отново няма да заседава днес заради липса на кворум. Преди началото на заседанието се регистрираха 104 депутати. В пленарна зала не влязоха депутатите на ГЕРБ и „Атака“.

Следващото заседание е насрочено за утре в 9 ч. В понеделник (4 август) ще има и извънредно заседание, на което ще се приемат окончателно промените в държавния бюджет и бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Народното събрание трябваше да гласува промени в Закона за управление на отпадъците, с които да се удължи срока, в който граждани да могат да продават скрап на търговците срещу заплащане.

С поправките в закона се удължават и сроковете за изграждане на общинските площадки за отпадъци, на които се предвижда гражданите да предават безвъзмездно скрап.

В програмата на депутатите е и проектозаконът за защита на конкуренцията, с който се въвежда понятието „значителна пазарна сила“ и се въвеждат типови договори за отношенията между производители и търговски вериги.

Депутатите трябва да разгледат на второ четене и промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, с който се дава възможност на стопаните, които изпълняват агроекологични мерки, да ползват земи за целия период на агроекологичния им ангажимент.

В програмата на Народното събрание е и споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие за стратегията за ВиК сектора, както и проектозакона за митниците, с който се дава възможност за предварително изпълнение на решенията на митническите органи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още