IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът пак удължи работата на временната комисия за оценка на енергетиката

Крайният срок за представяне на доклад вече е 30 ноември

13:18 | 28.07.15 г.
Парламентът пак удължи работата на временната комисия за оценка на енергетиката

Парламентът удължи до 30 ноември срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в България към 31.01.2015 година, съобщи БТА.

Предложението направи председателят на комисията Валери Симеонов (ПФ). То бе подкрепено от 132 депутати, двама бяха против, а 10 се въздържаха. Това е второто удължаване на работата на временната комисия.

От БСП призоваха да не се удължава срокът, а комисията да излезе с доклад най-скоро. Валери Жаблянов отбеляза, че ако тази комисия се занимава само с изслушвания, няма никакъв ефект от нея за обществото.

Мартин Димитров (РБ) посочи, че ще подкрепи удължаването на срока на действие на комисията, защото досега тя се е занимавала само със състоянието на електроенергетиката, а трябва да направи преглед и на топлоенергетиката и анализ на предприятията, занимаващи се с природен газ.

Валери Симеонов обясни, че и сега могат да излязат с доклад, но той няма да е пълен. Председателят на комисията посочи, че нямат готовност да представят информация за топлофикационните дружества, но могат да изнесат данни за останалите сектори от икономиката, включително за работата на ВЕИ и ЕРП. Той посочи, че в четвъртък, на открито заседание на комисията, ще бъдат отчетени направените до момента констатации.

Магдалена Ташева ("Атака") посочи, че комисията трябва да излезе със законодателни решения, които "да сложат край на източването на българската енергетика". Това е колосална задача, сизифов труд в много случаи, констатира тя. Според Ташева за да се постави диагноза и да се препоръча лечение, не е възможно една комисия да работи само два месеца. Още в самото начало беше заложено противоречие между задачата, която се поставя на комисията, и времето, което й се дава да реши тази задача, каза тя.

Според Делян Добрев (ГЕРБ) е в интерес на обществото тази комисия да работи колкото се може по-дълго, защото с нейната работа ще излязат редица факти и обстоятелства, които във времето са били прикривани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още