IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът прие промени в Закона за климата

Целта е да се консолидира законодателството за климата в обща правна рамка

11:00 | 22.05.15 г.
Парламентът прие промени в Закона за климата

Парламентът прие на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограничаване на изменението на климата, съобщи БТА.

Според мотивите на вносителя - Министерския съвет, основната цел на промените е пълното консолидиране на законодателството за климата в обща правна рамка на национално ниво.

Според текстове от закона авиационните оператори са длъжни да изготвят годишен доклад на емисиите и годишен доклад за данните за тонкилометрите въз основа на одобрени планове за мониторинг на емисиите на парникови газове и на данните за тонкилометрите.

Промените предвиждат за всеки тон еквивалент въглероден диоксид, за който операторът не е предал квоти, издадени след 1 януари 2013 г., да се налага имуществена санкция.

В мотивите към проекта се посочва, че промените се правят по настояване на Европейската комисия, която не е одобрила напълно транспонирането на директивите 2003/87/ЕО и 2008/101/ЕО при първоначалното приемане на закона през 2014 г. Уточнява се, че изменението има за цел да предотврати стартиране на процедура по нарушение срещу България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още