IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Моллов е освободен от поста му

Директорът на БАБХ беше обвинен в рекет от собственика на "Аладин Фуудс"

21:19 | 22.05.15 г. 4
Пламен Моллов е освободен от поста му

Пламен Моллов е освободен от поста си на изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Той е бил отстранен от премиера Бойко Борисов по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева е предложила на премиера да назначи д-р Дамян Илиев, който в момента е заместник на Моллов. Негови ресори са здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите, както и контрол на ветеринарномедицински продукти.

Припомняме, че по-рано днес Десислава Танева се срещна със собственика на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан, който публично обвини в четвъртък Агенцията в рекет срещу неговата верига от ресторанти за бързо хранене. 

Натискът срещу компанията е започнал, след като ръководството й е отказало да плаща 10 хил. евро месечно "такса спокойствие", заявиха вчера по време на пресконференция от компанията.

В отговор Моллов беше категоричен, че действията на БАБХ са в защита на интересите на потребителите и показа пред журналисти резултати от проверка, които сочат нарушения на правилата за хигиената в производствени обекти на "Аладин Фуудс". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 14 rate down comment 2
khao
преди 8 години
конското месо е доста скъп деликатес ... дай боже всеки да яде дюнер с конско :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 6
Дан
преди 8 години
И какво сега!!! Ще рекетират вече само малките фирмички! Щом е Аладин - може и топла вода да няма в обекта, и червеи да има в дюнера, и месото да е "конско", и ....Наистина няма такава държава! И какво като са го уволнили - ами ако наистина е имало рекет няма ли да се разследва случая ??!! Уволняваме шефа на агенцията и тя ще цъфне...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 2
kefala
преди 8 години
Той се грижил за мен!!!Мама ви *** рекетьорска от всякакъв вид!!!На черешата,ваща мама!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още