IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Ще имаме най-модерното антикорупционно законодателство в ЦИЕ

До седмици ЕС ще представи стратегия за справяне с бежанската криза, каза президентът в интервю за Correio Braziliense

15:31 | 06.02.16 г. 26
Плевнелиев: Ще имаме най-модерното антикорупционно законодателство в ЦИЕ

Много скоро България ще има най-модерното антикорупционно законодателство в Централна и Източна Европа, категоричен е президентът Росен Плевнелиев в интервю за бразилското издание Correio Braziliense.

Държавният глава отново отбеляза усилията на страната ни за подобряване на работата на правосъдната система и определи периодичните доклади на Европейската комисия като “изключително прагматичен инструмент за сътрудничество с държавите членки”, съобщава Прессекретариатът на Президентството.

В отговор на въпрос за опита да бъде наложен контрол върху възможността на европейците да пътуват и работят във Великобритания президентът посочи, че миграционният натиск по външните граници на ЕС не може да се сравнява с правото на свободно придвижване на европейските граждани.

“Много от идеите на британското правителството са добри. Но ако те са свързани с ограничаване на правото на европейците за придвижване, работа, обучение и живот в страната, това със сигурност ще доведе до много широк дебат", каза Росен Плевнелиев.

Той беше категоричен, че българите във Великобритания дават своя принос към социалната система на страната, както и за развитието на британското общество.

Росен Плевнелиев повтори тезата си, че ЕС трябва да има единен отговор на кризата с бежанците. "Няма да успеем, ако издигаме стени и огради или всяка страна сама търси решение", допълни той.

Българският държавен глава очаква до седмици ЕС да представи стратегия за справяне с миграционния натиск. В нея ще бъдат отчетени възможностите на всяка страна от общността за интеграция на бежанците.

“Ще бъдат разграничени тези, които бягат, за да спасят живота си и тези, които търсят по-добри икономически перспективи и ще бъде засилена охраната на външните граници”, каза Плевнелиев.

Според него България е постигнала голям напредък по отношение на пристигащите в страната бежанци - с ограничените ресурси, които страната разполага, се инвестира в съоръжения и оборудване, езикови курсове за бежанците и т.н.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 4 rate down comment 1
bertram
преди 8 години
Росене,това може да стане само след тотален рестарт на системата....за съжаление той би се случил само ако сегашните мутри,дс-тки, протежетата им и всякакви наглеци за пореден път оберат народа... ако тогава вече няма линчувани политици и нова система за борба с корупцията...значи по-добре направо да закриваме държавата и да ставаме протекторат....смешно е,когато всички медии, едри бизнеси и тн се държат от ДС издънки и протежета..да говориш за борба с корупцията.Борбата с корупцията в България се свежда до това да се борим с корупцията на дребните етажи на властта и тази по средните, която не се отчита към НАЧАЛНИКА .... съхраняваме РЕСУРС за да може едни кипърски офшорки да строят магистрали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
*** от инвестора ще ме накажат щото се запитах дали е наркоман??? Ама аз бях учтив бе, можеше да се запитам дали няма синдром на Даун....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
По добре опитай тука...може да се поинтересуват.http://***.investor.bg/forum/showthread.php?t=14469#p1454790271
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 5
fri
преди 8 години
- а и как избра точно по време на карнавала да отидат безплатно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 6
fri
преди 8 години
няма ли някой комар Зика там...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Плевнелиев в "атака"! Излиза с предложение да решим Сирийския конфликт! Да знаете и не се съмнявате чия е идеята ако я чуете някъде и по някакъв повод.)))...и така:"Да дадем на мигрантите възможност за дом и образованиеНека се фокусираме върху прекратяването на сирийския конфликт, призова президентът Росен Плевнелиев"===..а на бездомните българи? ...а на ромите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Ако перифразираме *** 2015 от форумо , "...нека никой повече не гласува за..." това политическо недоразумение Плевнелиев !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 16 rate down comment 5
be_google
преди 8 години
най-жалкият президент в света се изказва по нещо, в което и той участва. Жалки у прости изказвания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още