IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои изграждането на два нови гранични пункта между България и Румъния

Пунктовете са част от проекта за ремонт на пътищата в региона, който се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество

13:17 | 26.09.12 г.
Предстои изграждането на два нови гранични пункта между България и Румъния

Два нови контролно-пропускателни пункта ще свързват България и Румъния, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Граничните пунктове ще бъдат между добричкото с. Крушари и Добромир в Румъния и силистренското Кайнарджа и Липница в Румъния.

От пресслужбата на кабинета уточняват, че създаването на новите ГКПП-та беше съгласувано между двете страни при посещението на румънския министър на външните работи в София през юли.

Граничните пунктове са част от проекта за модернизирането и рехабилитацията на участъците от трансграничните пътища между Крушари-Добромир и Кайнарджа-Липница, който се финансира със средства по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

Наскоро от пътната агенция изразиха надежда да започне изграждането на нужните пътища в община Кайнарджа. Вече започна рехабилитацията на пътната инфраструктура в община Крушари във връзка с изграждането на новия граничен пункт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още