IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите с кредиторите на БДЖ продължават през октомври

През следващата седмица ще се подготви нов план за разплащане на дълговете на превозвача, който да се обсъжда другия месец

17:09 | 12.09.14 г.
Преговорите с кредиторите на БДЖ продължават през октомври

Преговорите между Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и кредиторите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД за дълга на държавния железопътен превозвач ще продължат през октомври, съобщават от Министерството.

През следващата седмица ще бъде подготвен и нов план за разплащане с кредиторите, който ще се обсъжда другия месец, допълва се в съобщението.

Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, вицепремиерът Екатерина Захариева, представители на Българска банка за развитие и на БДЖ се срещнаха с представители на кредиторите на холдинга – kFW и облигационеритe.

И двете страни са се съгласили, че за стабилизирането и финансовото оздравяване на БДЖ от съществено значение е постигането на споразумение с кредиторите на компанията, както и че ще работят активно за това.

Задълженията на жп превозвача към кредиторите му се изчисляват на 600 млн. лева.

Миналата седмица Еврокомисията одобри държавната помощ за преструктуриране на компанията в размер на малко над 170 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още