IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При разсрочване на летищните такси ще се дължи лихва

Това гласи изменението в Закона за гражданско въздухоплаване, прието днес

15:22 | 30.04.14 г.
При разсрочване на летищните такси ще се дължи лихва

Правителството направи допълнение в Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване, съобщи пресслужбата на кабинета.

С него се въвежда изискване за заплащане на лихва при разсрочване или отсрочване на летищните такси.

Доколкото летищните такси са публични държавни вземания, разпоредбата е в съответствие с Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, отбелязват от пресслужбата.

С друго свое решение правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за гражданското въздухоплаване.

С него се изпълняват препоръки, дадени в резултат от проведените сертификационни проверки от страна на Европейската агенция за авиационна безопасност на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Промените въвеждат разпоредба, която предвижда налагане на административни наказания за неизпълнение на европейски регламент за определяне на общи правила за управление на потоците въздушно движение. Глобите са от 3000 лв. до 10 000 лв., а имуществените санкции - от 2000 лв. до 10 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още