IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект насърчава професионалното развитие на жените, заети в обществен транспорт

Стойността му е 15,5 хил. лв. и се финансира от Столична община и Програма "Европа" 2014 г.

12:40 | 01.08.14 г.
Проект насърчава професионалното развитие на жените, заети в обществен транспорт

Столична община ще насърчава професионалното развитие на жените, работещи в обществения транспорт. Това стана ясно при представянето днес на проекта „Младежко партньорство за европейско качество на обществения транспорт в столицата“.

Общата му стойност е 15,5 хил. лв. Той се финансира от Столична община и Програма „Европа“ 2014 г. и се реализира с подкрепата на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Проектът е насочен към жени на възраст до 35 години, заети в обществения транспорт на столицата, или проявяващи интерес към реализация в него. Очакваният брой на жените, които ще се възползват от проекта, е около 400, обясни ръководителят му и председател на "Младежки форум 21 век" Даниела Алексиева.

Общата цел на проекта е създаването на модел за партньорско взаимодействие между Столична община и младежки граждански структури за професионално развитие на жените, заети в този сектор и подписване на меморандум в края на септември, каза тя.

Сред специфичните му цели са запознаване на младите жени с политиките за съвместяване на трудовия и семеен живот, разработване на политики за подобряване качеството на обществения транспорт в столицата чрез стимулиране на професионално развитие на жените, заети в този сектор и други, каза още Алексиева.

„Днес въпросът не стои дали жените да работят, а как да улесним тяхното участие в трудовия процес“, заяви председателят на Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ Екатерина Йорданова.

Тя посочи, че ранното започване на работния ден в градски транспорт и късното му приключване представлява трудност за жените. Въпреки това тя подчерта, че този бранш на реализация остава привлекателен за тях, тъй като доходите в този сектор са два пъти над минималните.

Продължителността на проекта е 5 месеца, като е започнал на 18 юни и ще продължи до 16 ноември тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още