IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите на виадуктите на магистралите Тракия и Хемус ще продължат пролетта

Приоритет през тази година е довършването на магистралите, коментира председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров

10:39 | 07.03.15 г. 1
Ремонтите на виадуктите на магистралите Тракия и Хемус ще продължат пролетта

Ремонтите на виадуктите на магистралите Тракия и Хемус ще продължат след края на зимата. Това съобщи в предаването “Седмицата” по Дарик радио председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

На Тракия ще бъде затворено за довършване на ремонта едното платно на съоръжението след тунела в посока Пловдив. Ще се ремонтира и съоръжението на 72-ри км.

На Хемус, освен виадукта Бебреш, ще се прави ремонт и на Елешница, както и на съоръжението преди двата малки тунела след Витиня, тъй като се отварят дупки на платното.

Основен приоритет е довършването на магистралите, коментира Лазаров. Лот 2 на магистрала Марица ще бъде пуснат през юни, а участъкът от магистрала Тракия до Димитровград – към края на август. Лот 2 на магистрала Струма ще бъде пуснат в движение към края на октомври – началото на ноември, а лот 4 се очаква да е готов през август.

Към средата на лятото ще е готов и участъкът от магистрала Хемус при Белокопитово, Шуменско, посочи Лазаров. Продължава работата по обхода на Монтана, през август се очаква да бъде завършен и първият участък от Западната дъга на София. Догодина ще започне строителството и на втората отсечка от Западната дъга, така че да се “затвори” целия северен участък от Софийския околовръстен път, заедно със Северната скоростна тангента, чието строителство започна наскоро.

За завършването на целия Софийски околовръстен път пътната агенция предлага да се вземе заем от международна финансова институция, каза Лазаров. Засега това не можем да си го позволим, допълни той и изрази надежда това да стане през 2016 г. и през 2017 г. да стартира работата по изграждането на отсечките от кв. Младост до връзката с магистрала Тракия и от кв. Бъкстон до кв. Люлин.

Лазаров каза, че през пролетта ще започнат традиционните ремонти на пътната мрежа в страната след зимата. За укрепването на критичните точки от пътищата, засегнати от свлачища, срутища и наводнения обаче ще се разчита основно на бюджета на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Друг източник на финансиране за ремонтите на второкласните пътища е програмата “Региони в растеж” (2014-2020 г.), която още не е одобрена от Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ivanrog
преди 9 години
"Ремонтите на виадуктите на магистралите Тракия и Хемус ще продължат след края на зимата"Това се казва спешни ремонти, за да избегнат процедурите по ЗОП решиха да ги обявят за "спешни" и това беше преди 3 години! Време е да се потърси отговорност на длъжностните лица нарушили ЗОП, защото е ясно, че има нарушение - ремонтите не са спешни, а се е търсило заобикаляне на закона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още