IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Христов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ спечелиха десния вот

Вчера до урните са излезли близо 80 000 души в цялата страна

15:02 | 13.06.11 г.
Румен Христов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ спечелиха десния вот

Румен Христов, който спечели първичния вот за кандидата за президент на Синята коалиция, каза, че кампанията му ще е "очи в очи", съобщи БТА.

Вчера Христов спечели на предварителния отворен вот на десния съюз и победи кандидата на ДСБ за държавен глава Светослав Малинов. Претендентът на ДСБ за държавен глава Светослав Малинов е спечелил битката в София, но Христов е получил по-голяма подкрепа в останалата част на страната и ще се състезава на същинския вот наесен.

Прошко Прошков пък спечели номинацията на ДСБ за кмет на София срещу Владимир Кисьов от СДС. На реалния вот през есента от СДС очакват много по-широка подкрепа. Вчера до урните са излезли близо 80 000 души в цялата страна, по данни на щабовете на СДС и ДСБ.

Прошко Прошков от своя страна определи като спекулация коментарите, че ромските гласове са спасили предварителните избори на Синята коалиция.

„Това са спекулации, които не се оправдаха по време на изборите с тази висока активност както в София, така и в страната. Голямата активност беше най-важното в случая. 76 хил. гласа в избори, които са между партньори, това е изключителна активност, която показва, че коалицията върви нагоре по този път и печели подкрепа, защото предложи демократичен принцип за определяне на кандидатите", добави Прошков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още