IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С парите за ремонти са погасявани задължения на БДЖ

Реформата в компанията ще е тежка и ще включва непопулярни мерки, смята директорът на Холдинга Владимир Владимиров

14:29 | 25.01.15 г.
С парите за ремонти са погасявани задължения на БДЖ

През миналата година парите за ремонти в "БДЖ - Пътнически превози" са били едва 10 млн. лева, които се определят от изпълнителния директор на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров като „крайно недостатъчни”. Част от парите са отишли за погасяване на задължения на дружеството, заяви още той, цитиран от агенция „Фокус”.

Заради липсата на достатъчно средства за ремонт сега ще има затруднения при осигуряването на вагони и локомотиви, категоричен е още Владимиров.

Той допълни, че без реформа няма бъдеще за железопътната компания и потвърди, че стратегията за развитието й ще бъде готова до средата на февруари.

„Реформата е тежка и включва много непопулярни мерки, но за спасяването на железницата няма друг изход”, заяви Владимиров и посочи още, че компанията трябва да стане приоритет за управляващите, след като е била пренебрегвана в последните 20 години.

Владимиров обясни още, че стратегията ще съдържа комплексен подход - ще бъдат съчетани инвестиции с мерки погасяване на задълженията към банките и оздравяване на компанията. Тогава има всички шансове БДЖ да стане една "нормална железопътна компания", допълни той.

Много сериозна реформа е нужна и за „БДЖ – Товарни превози”, смята още изпълнителният директор на Холдинга.

Владимир Владимиров направи коментар и за спрените от правителство влакове, част от които ще бъдат възстановени от 1 февруари. Държавата харчи милиони за влакове, които се използват от съвсем малко пътници, обясни още той.

„За тях със сигурност трябва да се осигури транспорт, но е необходимо да се търси алтернативна и много по-евтина услуга. Това е въпрос на баланс на цялата транспортна схема”, категоричен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още