IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само един кандидат с оферта за покупката на "Топлофикация-Шумен"

Компанията "Енергоснабдяване" е предложила цена за дружеството от 10 хил. лева

17:51 | 14.01.14 г.
Само един кандидат с оферта за покупката на "Топлофикация-Шумен"

Общинска комисия днес е одобрила единствения кандидат за купувач на "Топлофикация" - Шумен. Това е "Енергоснабдяване" ЕООД с управител Димитър Димитров, става ясно от съобщение на общината.

На свое заседание комисията по процедурата, с председател зам.-кметът по стопански дейности и икономическо развитие Митко Киров, е отворила офертата на "Енергоснабдяване" ЕООД.

Експертите са констатирали, че кандидатът отговаря на условията на конкурсната документация. Комисията в общината вече е предложила на кмета на Шумен Красимир Костов да обяви фирмата за победител в конкурса.

След излизане на решението Димитър Димитров ще бъде поканен да подпише договор с общината, уточняват от общинската администрация. Според условията на продажбата цената, на която община Шумен продава "Топлофикация" - Шумен е 10 хил. лв.

Избраният купувач трябва да инвестира не по-малко от 2 млн. лв. за период от три години, както и да договори разсрочване на дълга от 18 млн. лв., който "Топлофикация - Шумен" има към "Булгаргаз".

Припомняме, че през ноември миналата година бе решено дружеството да бъде обявено за приватизация, въпреки че е в процедура по несъстоятелност именно по искане на "Булгаргаз". „Топлофикация - Шумен" не работи от две години, а задълженията й към "Булгаргаз" не са плащани от 2009 г. насам, 

В процедурата за приватизация имаше възможност да участват фирми с предмет на дейност топлоснабдяване. Първоначалното предложение на администрацията бе да се даде възможност и на инвеститори в сектора на производството и търговията с електроенергия.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още