IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест жалби има срещу обявилия неплатежоспособност "Амазон Травел"

На 13 октомври туроператорът уведоми Министерството на туризма, че прекратява дейността си

18:40 | 17.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шест жалби за некоректно отношение и непровеждане на екскурзии и почивки са подадени в Министерството на туризма срещу обявилия на 13 октомври неплатежоспособност туристически оператор „Амазон Травел“. Те са препратени към Комисията за защита на потребителите (КЗП).

От Министерството на туризма посочват, че компанията е регистрирана като туроператор и туристически агент от март 2016 година. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност.

Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13.04.2018 година.

Вече е започнала процедурата за отписването на компанията от Регистъра на турооператорите и туристическите агенти. Решението затова е взето от Експертната комисия по регистрация на туроператори, допълват от ведомството.

По-рано днес комисията разгледа казуса и единодушно е гласувала за отписването на туроператора.

На 13 октомври „Амазон Травел“ уведоми с писмо Министерството на туризма, че прекратява дейността си, посочвайки като причина „неплатежоспособност“. Проверките на институциите показват, че фирмата вече не съществува на адресите, които е посочила. Още в петък сайта на компанията вече не функционираше. Закрит беше и профилът ѝ във Facebook.

Въпреки това от Министерството на туризма предупреждават потребителите да внимават за евентуална оферта, идваща от компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още