IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се прави геоложки анализ на свлачището на пътя Видин - Кула*

Пътен възел "Сливница" на Западната дъга на Софийския Околовръстен път ще бъде пуснат за движение през август

13:16 | 26.06.15 г.
Ще се прави геоложки анализ на свлачището на пътя Видин - Кула*

Геоложки анализ ще се прави в участъка от пътя Видин – Кула – границата със Сърбия, който пропадна през април. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата от БСП Михаил Миков.

Въпреки че трасето е част от международен път, властите са решили да търсят причините за свличането и да се проектират по-трайни мерки за укрепването на участъка, обясни Павлова.

Същият участък е пропадал нееднократно, включително и малко след ремонта, направен по време на предишния кабинет на Бойко Борисов, когато регионален министър беше Росен Плевнелиев.

След като се установят причините за свличанията, ще бъде обявена и процедурата за проектиране, каза Павлова. За финансирането на строителните дейности Агенция “Пътна инфраструктура” ще кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Дотогава за движение по направлението ще се ползва обходен маршрут – старият път, който е в близост до този.

За участък от пътя Русе – Свиленград в района на с. Полски градец, Старозагорско, Павлова посочи, че ще има изкърпване на дупки. За догодина обаче е предвидено участъкът да се проектира за цялостен ремонт, тъй като кърпенето не е ефективно.

През август ще бъде пуснато движението през пътния възел “Сливница” на Западната дъга от Околовръстния път на София, каза още Лиляна Павлова. Строителят е възобновил работата от 22 май, след като са приключили отчужденията и археологическите проучвания. Графикът за строителство е актуализиран и крайният срок за завършването на първата фаза от Западната дъга е 31 октомври.

* Актуализирано към 13.25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още