IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щетите от наводнението в Габровско надхвърлят 1 милион лева

Община Габрово ще потърси съдействие от държавата за финансиране на част от щетите, причинени от поройните дъждове

17:32 | 04.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щетите от наводнението в Габровско надхвърлят 1 милион лева

Щетите от наводнението в Габровско в нощта на 28-и срещу 29-и юли надхвърлят 1 милион лева. Общинската администрация ще подпомогне финансово с 2 хиляди лева семейството на загиналите майка и син от село Враниловци, съобщи кметът на Габрово Таня Христова, цитирана от БНР.

Най-пострадали от поройните дъждове са осем села - Враниловци, Новаковци, Гъбене, Стоевци, Музга, Дебел дел, Трънето и Янковци. Там има разрушени 10 моста и пасарелки, подпорни стени, електрически съоръжения, а няколко свлачища са се активизирали. Наводнените къщи са 40, а пострадалите домакинства - 82.

Подадените заявления за социална помощ от 325 лева са 30. Чрез доброволни дарения по сметката за подпомагане на пострадалите хора са постъпили 3734 лева.

Община Габрово ще потърси съдействие от държавата за финансиране на част от щетите, причинени от поройните дъждове, информира кметът. Тя посочи, че материалните загуби от наводненията в края на май са за около 300 000 лева.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още