IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби приходи са причината за закриването на митническото звено във Видин

Приходната администрация няма социални функции, коментира финансовият министър по време на парламентарния контрол

13:09 | 06.02.15 г.
Слаби приходи са причината за закриването на митническото звено във Видин

Звеното на Агенция "Митници" във Видин е закрито от 6 декември 2014 година, тъй като дейностите и събраните приходи са 3,93 млн. лева, което е 0,06% от общите приходи на митническите учреждения в цялата страна.

Това съобщи в пленарната зала финансовият министър Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в отговор на депутатите от БСП Лява България Михаил Миков и Филип Попов. Министърът уточни, че митническото звено не е изпълнило и заложените приходи през 2014 година, които са в размер на 5,07 млн. лева.

Разходите на звеното до края на ноември 2014 година пък са били над 1,9 млн. лева. „Половината от събраното отива за издръжка на прекрасната сграда, която имаме във Видин”, посочи още Горанов, намеквайки за ремонтите, които са извършени по административната сграда.

В същото време информационните системи показват, че в митницата във Видин са внесени 13 митнически декларации за внос и 6 декларации за транзит.

„Приходната администрация няма социални функции”, категоричен беше финансовият министър в отговор на коментар, че закриването на митницата във Видин не кореспондира с политиката за стабилизиране на Северозападна България.

Той посочи още, че няма съкратени митнически служители, а те са пренасочени към митницата в Лом, както и към други митнически бюра. На тези служители е осигурен транспорт до новото транспортно място и други условия и придобивки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още