IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спешно се търсят стопани за 20 плажни ивици

МРРБ разделя дългите ивици на по-малки, за да намали цената на концесионната такса

15:30 | 19.04.15 г.
Спешно се търсят стопани за 20 плажни ивици

До началото на сезона трябва да се намерят стопани на 20 плажни ивици.

На ивиците, които останат безстопанствени, ще бъдат поставени предупредителни табели. За миналата година те са били 46, съобщава Нова телевизия.

Владимир Крумов, зам.-областен управител на Бургас, обясни, че миналата година е имало доста дълги плажни ивици и с много висока тръжна цена. Затова Министерството на регионалното развитие и благоустройството в момента ги разделя на по-малки, съответно намаля и цената, за да може плажовете да се сдобият с наемател”.

Въпреки скандалите с незаконното строителство по морето подготовката за предстоящия летен сезон върви с пълна сила. Една от основните атракции и тази година ще бъде остров Света Анастасия. За втора поредна година нестандартната атракция ще посреща гости и ще се опита да подобри рекорда си, който миналата година беше над 50 000 посещения. 



През зимата остров Света Анастасия издържа на бурните ветрове и 7 метровите вълни. Щетите като счупени електрически стълбове и течове по стени в сградите вече са отстранени с държавни и общински средства. Предстоят подобрения за сезона.

„Смятаме да направим една нова пътека,по която по-лесно да могат да се придвижват хората с увреждания, както и майките с колички”, заяви Кристина Вълчева, директор ОТ „ Туризъм”- Бургас.

Подготовка за сезона тече и в най-големия курортен комплекс по Южното Черноморие - Слънчев бряг. Монтират се камери за видеонаблюдение, а до две седмици трябва да започне премахването на сергиите, които заемаха много от алеите и тревните площи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още