IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоян Мавродиев няма да подава оставка

КФН работи перфектно, свършили сме си работата пунктуално, заяви председателят на комисията

16:42 | 29.01.15 г. 7
Автор - снимка
Редактор
Стоян Мавродиев няма да подава оставка

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев не смята да подава оставка, обясни самият той пред журналисти.

„Няма причина да подавам оставка, защото оставка се подава за недобре свършена работа, за добре свършена работа институциите трябва да получават политическа подкрепа, а не обратното“, заяви той, цитиран от БТА.

"Политиците имат право да правят политически декларации, нямам намерение да ги коментирам." Така Мавродиев коментира искането от страна на Реформаторския блок да подаде оставка.

"Не съм съгласен с нито един от мотивите в искането за оставка, те не отговарят на фактите и на нашите правомощия, няма как да приема нито един от тези мотиви", каза Мавродиев. "КФН работи перфектно, свършили сме си работата пунктуално, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме", подчерта той.

По думите му КФН изпълнява законите – такива, каквито са гласувани от парламента. Той посочи, че комисията многократно е правила предложения за промени в сферата на пенсионните фондове, но те не са били приети.

Мавродиев присъства на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което се изслушва ръководството на КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 1
pecan
преди 9 години
абе мислех да кажа нещо ама току виж ми фраснал някоя глоба Стоянчо:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
ceneto
преди 9 години
кнф работи перфектно - това ми идва малко в повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 1
theforce
преди 9 години
Мдааа, също така се усеща и платения стремеж на поръчковите *** тук да заработят някой лев..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 17
poketl
преди 9 години
Усеща се вопиющия стремеж на Прокопиев да погълне и тая комисия. Някои вече се самозабравиха, това че Хамерика за България налива милиони във вестникарските им пасквилчета месечно явно им е дало крилца - да не стане после друга сметката, Червенобузко ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 5
НБ
преди 9 години
Да разбираме, че фалита на поднадзорно лице не е проблем на комисията, а на *** които са повярвали и инвестирали.Че за какво регулиране става въпрос тогава.Харесва ми - поднадзорно лице фалира следователно КФН си е свършило перфектно работата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още