IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община е осигурила над 5 млн. лв. за почистване на снeгa

До един час след началото на снеговалежа всички улици, по които се движи градски транспорт, трябва да са проходими

13:49 | 19.10.11 г.
Столична община е осигурила над 5 млн. лв. за почистване на снeгa

В бюджета на София до края на годината има осигурени 5,1 млн. лв. за почистване на сняг в селищата от общината, други 300 хил. лв. – за общинските пътища, както и 1,1 млн. лв. – за републиканската пътна мрежа. Това съобщи зам.-кметът на столицата Мария Бояджийска. Тя провери изправността на техниката на една от фирмите за снегопочистване в столицата, съобщи Dnes.bg.

Общо 173 снегопочистващи машини ще чистят София през зимата, допълни Бояджийска. По договор всяка една от фирмите, почистващи осемте зони на Столична община, е длъжна да започне снегопочистване половин час след началото на валежа. Общината ще плаща само за извършената работа, като контролът е засилен, припомни Бояджийска.

Проверката е показала, че техниката е налична, достатъчно е да се обезпечат трите района, за които фирмата отговаря. Ако техниката не е изправна, се предвиждат глоби.

„Графиците за зимното снегопочистване се следят от GPS система, машините са с монтирани GPS устройства и се следи в реално време какво е свършено“, каза Бояджийска.

До един час след началото на снеговалежа всички улици, по които се движи градски транспорт, трябва да са проходими, а дейностите по разпръскване на реагенти срещу заледяване трябва да приключват до 7,00 ч. сутринта. До 7,30 ч. при снеговалеж пък трябва да са почистени спирките, подлезите, мостовете и пасарелките, обясни Бояджийска.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още