Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Столична община започва одит на "Топлофикация София"

Ще бъдат проверени и всички сметки, които са над обявеното от 21% увеличение за декември, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова

Столична община започва финансов одит на "Топлофикация София". Тази проверка ще бъде извършена паралелно с проверката на сметките за парно за декември. Това заяви днес пред БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която коментира жалбите от страна на граждани за нетрадиционно високи сметки за парно за декември месец.

Столичният кмет уточни, че за да бъдат облекчени жителите на София, които не са доволни от получените сметки, на страницата на дружеството ще бъде публикувана електронна поща за жалби, на която всеки ще може да подаде сигнал за нередност още от днес.

"Хората задължително трябва да знаят на какво се дължат тези високи сметки и най-вече да са убедени в тяхната вярност. Затова още в понеделник разпоредих, след обяснението, което не ме удовлетвори, че това е заради ниските температури, да бъдат проверени всички сметки, които са над средните обявени от 21% увеличение", обясни Фандъкова.

Още по темата

Тя поясни, че през последните седмици много хора се оплакали, че сметките им са увеличени с 40 до 50%. Дори били не малко случаите на граждани, които потвърждават увеличение с почти 90%.

В тази връзка тя бе категорична, че всеки подал жалба, ще получи подробен отговор във връзка с високата си сметка за месец декември. 

Фандъкова коментира и финансовото състояние на дружеството.Тя заяви, че към момента ръководството на общината обсъжда няколко идеи за решаване на проблемите на "Топлофикация". Едната от тях е Български енергиен холдинг (БЕХ) да получи миноритарен пакет от дружеството, но без смяна на собствеността.

"За мен "Топлофикация" трябва да е общинска собственост, най-лесно ще е да го приватизираме и с това всичко да приключи", коментира тя.

По статията работиха: Елена Калпакчиева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 21 октомври