IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община спира от движение част от старите автобуси

През 2013 година ще бъдат купени 120 нови автобуса с пари по ОП "Околна среда" за нуждите на градския транспорт

12:00 | 27.12.12 г.
Столичната община спира от движение част от старите автобуси

Старите автобуси в София, които не отговарят на екологичните изисквания, ще бъдат спрени от движение, обясни зам.-кметът Любомир Христов, цитиран отаАгенция „Фокус“. По негови думи през 2013 година ще бъдат закупени 120 нови автобуса с пари от ОП „Околна среда“.

Общината ще получи около 50 млн. евро по проекта, става ясно още от думите на Христов. Новите автобуси ще бъдат оборудвани с газови двигатели. Те ще заменят остарелите автобуси с марка „Икарус“, „МАН“ и Mercedes, които са в тежко експлоатационно положение и се нуждаят от спешна подмяна.

Проектът за подмяна на остарелите превозни средства се изпълнява съвместно с Министерство на околната среда и водите.

Освен нови автобуси, в столицата ще се движат и нови тролейбуси, трамваи и мотриси за метрото. В момента се провеждат обществените поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая и 10 влака за метрото. Така ще бъде намален интервалът на движение на метрото в пиковите часове, както и за покриване на новите участъци, които ще се изграждат през следващите месеци.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още