IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на моста Никопол-Турну Мъгуреле може да започне догодина

Обмислят се възможностите за привличане на частни инвестиции за реализиране на проекта

15:11 | 04.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Строителството на моста Никопол-Турну Мъгуреле може да започне догодина

Строителството на нов мост над река Дунав между градовете Никопол и Турну Мъгуреле може да започне още през 2016 година. Тази надежда изрази транспортният министър Ивайло Московски по време на посещение в Плевен.

Изграждането на новата инфраструктура ще играе важна роля за развитието на региона, посочи още той, цитиран от пресцентъра на транспортното министерство. Московски припомни още, че по време на изнесеното заседание на правителствата на двете страни в Крайова на 24 април е бил договорен стартът на предпроектни проучвания за изграждането на моста.

Очакванията са тези проучвания да приключат в рамките на тази година и през 2016 година да започне строителството. На този етап обаче все още не е договорено финансирането на проекта и се обмислят вариантите да бъдат търсени частни инвестиции.

За да бъде превърнат региона в добро място за живеене и бизнес се работи и да бъде довършен участъкът на магистрала „Хемус“ до Плевен, става ясно от думите на Московски. Вероятно това ще стане в рамките на три години, смята Московски.

Основание за оптимизма му е включването на проекта в ОП „Транспорт“ за новия програмен период, което позволява да бъдат започнати процедурите за строителството на магистралата в частта до Плевен.

Във връзка със започналата днес Трета глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата", която ще продължи до 10 май, транспортният министър посочи, че през последните седмици са проверени всички автобуси (почти 1500), с които се превозват деца и ученици.

При проверките са издадени 30 акта, като основните пропуски са свързани с нарушения на документалните изисквания. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още