IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на още едно кръстовище на две нива в София започва догодина

Проектът за съоръжението на булевардите "Иван Ев. Гешов" и "България" трябва да бъде реализиран до края на 2013 г., съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов

15:30 | 08.08.12 г. 1
<p>
	<em>Любомир Христов представя проекта за кръстовището на две нива при булевардите &quot;Иван Ев. Гешов&quot; и &quot;България&quot;&nbsp;Снимка: БТА</em></p>

Любомир Христов представя проекта за кръстовището на две нива при булевардите "Иван Ев. Гешов" и "България" Снимка: БТА

Изграждането на кръстовището на две нива на столичните булеварди „България“ и „Иван Ев. Гешов“ ще започне в началото на следващата година, а не към края на тази, както в края на юни съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проектът е на стойност 26 млн. лева, като е договорено съфинансиране от страна на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщи днес на пресконференция зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов, цитиран от БТА.

По думите му с изграждането на съоръжението времето за преминаване през кръстовището ще бъде намалено от 8-10 минути, колкото е в момента, до минута – минута и половина.

Проектът трябва да бъде реализиран до края на 2013 г., допълни Христов.

Живущите в района обаче настояват строителството на кръстовището на две нива да бъде спряно, предаде БНР. Те предлагат вместо него да бъде изграден тунел, за да се минимизира завишения шум от трафика.

Гражданите заплашват с протести и блокади на кръстовища в София, ако изпълнението на проекта не бъде спряно.

Любомир Христов каза още, че скоро ще започне строителството на кръстовище на две нива на бул."Стоян Михайловски" и бул."Никола Вапцаров". То се явява продължение на съоръжението при телевизионната кула на бул. „Драган Цанков“, което се строи в момента и трябва да бъде пуснато през есента.

Проектът също трябва да приключи към края на следващата година, допълни столичният зам.-кмет по транспорта.

Любомир Христов посочи още, че строителството на кръстовището на две нива ул."Георги Софийски и бул."Иван Ев. Гешов" върви в срок. В района се планира изграждането и на метростанция, тъй като там ще преминава третата линия на метрото, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
hellwitch
преди 11 години
Ужас!Само не кръгово с 3 ленти. Кръговото на 4-ти км е мястото с най-много катастрофи в София. Остава още едно такова недоразумение да сътворят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
kaka_fire
преди 11 години
Това пак ли ще е с пари за национална пътна инфраструктура???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още