IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томислав Дончев няма голямо желание да става социален министър, обяви Цветанов

Той е натоварен с с европейското финансиране, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ

10:29 | 13.05.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: ГЕРБ</em></p>

Снимка: ГЕРБ

Номинираният от ГЕРБ за социален министър Томислав Дончев не е бил много съгласен да заеме поста, обяви в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БНР. 

„Знаете, че Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в Министерския съвет и всичко, свързано с европейското финансиране, с комуникацията, която се прави с Европейската комисия. Има и инфраструктурни проекти, които той е натоварен с отговорността да координира и контролира. Не бих казал, че не желае да се захване, ако приемем тази хипотеза. Още не говорим за смяна на кандидатурата. Всичко е въпрос на разговори. Той е достатъчно отговорен. Той е човек, който може да бъде натоварен максимално и да работи в интерес на държавата“, коментира Цветанов.

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да обяви кой ще е новият министър на труда и социалната политика, след като Ивайло Калфин подаде оставка преди дни. След консултации вчера беше обявено, че ГЕРБ ще номинира вицепремиера Томислав Дончев за социален министър. 

Премиерът не искал да "похаби" Дончев на тежко място като това за социален министър и заради това не давал да заеме поста. Самият Дончев също не бил много съгласен, пише по темата и вестник "24 часа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Ами хайде, кой "наш човек" ще назначиш пак? Верен , да слушка и да не шава встрани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още