IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация – Шумен ще заработи от следващия отоплителен сезон

Новият собственик планира да децентрализира парното отопление в града, макар и оздравителният план на дружеството още да не е одобрен

20:07 | 05.03.15 г.
Топлофикация – Шумен ще заработи от следващия отоплителен сезон

Топлофикация – Шумен ще заработи от следващия отоплителен сезон, съобщи собственикът на дружеството Димитър Димитров, цитиран от агенция Фокус.

Има вариант дори ако синдикът на дружеството реши да го обяви в несъстоятелност, инвеститори да закупят предприятието и шуменци пак да имат парно.

Оздравителният план на дружеството още не е приет, задържа се и приватизационният договор с общината, тъй като топлоелектрическата централа (ТЕЦ) не може да работи. По думите на Димитров останалото от ТЕЦ-а в Шумен става само за “отпадъчно желязо”.

Димитър Димитров увери, че и последното определение на съда, с което се дава 7-дневен срок за отстраняване на нередности в оздравителния план на дружеството, ще бъде изпълнено. Според него обаче това е постановка за неприемането на документа заради опитите да се разпродаде имуществото на дружеството.

Оздравителният план предвижда децентрализиране на парното отопление в Шумен. Плановете са да бъдат изградени котелни на природен газ в абонатните станции в блоковете за сметка на Топлофикация.

За изпълнението на плана са необходими 3-4 млн. лева, посочи Димитров.

Задълженията към кредиторите на Топлофикация – Шумен са в размер на 23 млн. лева. Най-големите кредитори са Булгаргаз и Националната агенция за приходите. Последното плащане към основния кредитор – държавното газово дружество, е от зимата на 2011 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още