IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължава се работното време на паспортните служби

Бюрата ще приемат документите на гражданите и в съботните дни

10:07 | 13.06.11 г.
Удължава се работното време на паспортните служби

Работното време на службите "Български документи за самоличност" в районните управления в МВР и на отдел "Пътна полиция" се променя от днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През седмицата звената за административно обслужване ще приемат документи от 8.30 до 17.30 часа с обедна почивка от 12.30 до 13.30 часа. В съботните дни документи ще се приемат от 9.00 до 16 ч.

От пресцентъра на МВР припомнят, че в районните управления и отдел "Пътна полиция" се приемат заявления за обикновена и бърза услуга за издаването на лични карти, паспорти или шофьорски книжки. Целта е да се създаде строга организация, която да улесни гражданите, чиито лични карти изтичат в края на годината, за тяхната подмяна.

Експертите препоръчват на гражданите, чиите стари документи изтичат в края на годината, да подадат документи за подмяна на новите през лятото, когато службите не са претоварени. Целта е се предотврати хаосът от миналата година, когато поради голямия наплив информационната система блокира и получаването на новите документи ставаше с голямо закъснение.

Служителите на столичния сектор "Български документи за самоличност" на бул. "Княгиня Мария Луиза" 48 също ще работят в съботните дни от 9.00 до 16.00 часа, но ще приемат само заявления за обикновена услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още