Минимум 250 хил. т грозде се очаква да преработят българските винопроизводители през тази година. Това каза в интервю за агенция Фокус Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.
След 2014 г., която беше най-лошата за винопроизводството от около 30 години с прибрани и преработени 109 хил. т, тази година се очертава да е една от най-хубавите за същия период, допълва Коев.
Той изтъкна, че нямаме лозаро-винарски предприятия, които са фалирали или затвори поради криза и липса на пазари, както и че винопроизводството е един от най-стабилните отрасли в сектор „Земеделие”.
За шеста поредна година се отчита ръст на площите с нови лозя в страната, посочва още Коев. Има увеличение и на броя на винарските предприятия – и на малките изби, и на по-големите фирми.
„Имаме както родни, така и чуждестранни инвестиции. Секторът се развива добре”, обобщи той.


Бръшлянът масово убива дървета във варненските паркове
Мъск зове: Европейският съюз да бъде премахнат!
Благомир Коцев даде първо интервю след ареста (ВИДЕО)
Евакуираха с вертолет трима от бедстващите моряци край Ахтопол
Кубратската „Коледна топлина“ организира детско парти в клиника във Варна
Бъдещето на AI звучи като ехо от миналото на железниците в Дивия Запад
Три години и 1 млн. долара приходи по-късно българската Team-GPT вече е Juma
Джей Ло се завръща в бившия СССР, след като Путин прогони звездите от Москва
Не можем да очакваме автоматични позитивни ефекти от еврозоната без усилия
Настоящият модел на поддържане на дефицити и дългове е към своя край
Ландо Норис е новият шампион във Формула 1
Кризата във VW зачеркна два основни модела
Десетте ветерана на европейските пазари
Кои китайски марки ще изчезнат от Eвропа?
Kia показа дизайна на бъдещето си
4 типа мъже, на които не може да вярвате
Даниел Митов: Нямам намерение да подавам оставка
SENSHI 29 пощаза 12 зрелищни битки и много адреналин
Най-актуалните модели обеци, които да носите тази зима