IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върви се към възстановяване на болницата в Девин

Прокуратурата ще проверява кмета на Девин заради неправомерно прехвърляне на собствеността върху сградата на болницата от публична държавна в частна общинска

14:46 | 15.02.13 г.
Върви се към възстановяване на болницата в Девин

Гражданите от общините Девин, Доспат и Борино скоро отново ще имат достъп до болнична помощ. След серия протести днес съветът на директорите на болницата в Смолян е взел решение да бъде създадено дъщерно дружество на лечебното заведение в Девин, предаде БТА.

Решението е взето на извънредно заседание на директорския съвет и е оповестено на общоградско събрание в Девин, на което е бил представен и управителят на дружеството д-р Красимир Събев, съобщи председателят на съвета на директорите на смолянската болница инж. Благовеста Янева-Стойчева.

Трите общини останаха без болница, след като през лятото на 2011 г. лечебното заведение беше затворено заради дългове от 2 млн. лева. След протести на населението в региона миналата година финансовият министър Симеон Дянков предложи в Девин да бъде създаден филиал на болницата в Смолян, при условие, че общинският съвет предостави на филиала сградата на досегашната общинска болница в града.

Днес (15 февруари) обаче здравният министър Десислава Атанасова съобщи пред журналисти, че общината в Девин все още не е предоставила на здравното ведомство всички документи за собствеността върху сградата на вече неработещата болница.

Атанасова допълни, че е бил подаден сигнал в прокуратурата, тъй като кметът на общината е прехвърлил неправомерно и без решение на общинския съвет собствеността върху сградата от публична държавна в частна общинска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още