IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задават се още ремонти на улици и булеварди в София

От юни и юли затруднения в трафика ще има по бул. "Витоша", бу. "Черни връх" и бул. "Владимир Вазов"

17:10 | 27.05.16 г.
Задават се още ремонти на улици и булеварди в София

Мащабните ремонти на уличната мрежа в Столична община продължават. Тази година ще бъдат затворени както основни отсечки, така и квартални улици. В центъра продължава и строителната блокада заради третия лъч на метрото.

Това стана ясно от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. В момента тече рехабилитация на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел". До есента той трябва да стане четирилентов.

Първият етап включва ремонт на участък с дължина около 600 м, изграждането на тротоарите, подмяната на мрежите и подмяната на осветлението. Вторият етап включва и разширението на булеварда, обясни кметът на София, цитирана от Дарик.

От следващия месец започва и ремонтът на бул. "Владимир Вазов". Ремонти ще има и по "Ботевградско шосе". ”Там има 10 мостови съоръжения, които са в много лошо състояние", обясни Фандъкова.

В началото на юли ще започне разширението на бул. "Черни връх", който ще стига до южната дъга на Околовръстния път. Тогава ще стартира и реконструкцията на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк.

Ремонти ще се правят и в кварталните участъци, съобщава Дарик. Близо 70 квартални улици също ще бъдат ремонтирани през летния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още