IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна ремонтът на пътя към Ахтопол и Резово

За първата част от 16-километровото трасе са отпуснати 4 милиона лева

16:36 | 01.06.12 г.
Започна ремонтът на пътя към Ахтопол и Резово

От днес започва ремонтът на 16-километровата отсечка от Царево до Ахтопол и Резово, която се очакваше да започне още преди години, но поради оспорване на търговете за изпълнител реконструкцията се забави.

До момента правителството е отпуснало 4 милиона лева за първото трасе, което ще бъде готово за два месеца, предаде БТА. Контролът по строежа ще се извършва от областното пътно управление в Бургас.

До края на годината се планира да бъдат отпуснати още близо 6 милиона лева, така че пътят да бъде разширен и асфалтиран. Строителите уверяват, че пътят няма да се затваря по време на ремонта, така че достъпът до южните черноморски селища през летния сезон няма да бъде затворен.

Вицепремиерът Симеон Дянков присъства на официалната първа копка, която е част от неговата обиколка по Южното Черноморие. Самата обиколка е свързана с проверките на здравните инспектори, които ще следят как се спазва забраната за пушене на закрито в ресторанти и други обекти за обществено хранене.

Като изрази увереността си от ефективността на забраната, Дянков обеща, че тя би могла да се въведе дори за частните клубове. „Ако трябва да променим закона, но няма да се пуши и проверки ще има“, закани се още вицепремиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още