IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cablevision ще опита да купи New York Daily News за 1 долар

Възходът на интернет технологиите притиска класическите вестници и кабелни оператори

10:31 | 31.03.15 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Cablevision Sysytems Джим Долан. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Cablevision Sysytems Джим Долан. Снимка: Ройтерс

Американският доставчик на кабелна телевизия Cablevision Systems Corp планира да направи оферта за придобиването на New York Daily News още тази седмица, оценявайки закъсалия таблоид на едва 1 долар, заяви запознат с въпроса източник, цитиран от Ройтерс.

Офертата би дошла един месец след като нюйоркският медиен и имотен магнат Мортимър Цукерман обяви, че обмисля продажбата на вестника и е наел Lazard Ltd за да подпомогне процеса. Той подчерта намаляващия брой на читателите и дълбокия спад на приходите от реклама, които измъчват таблоида от години.

Офертата от 1 долар на Cablevision взема предвид очакваната годишна загуба от 30 млн. долара на New York Daily News, както и инвестиции в нова печатница за 150 млн. долара. Също така вестникът страда от намаляващо търсене, разчитайки основно на продажбите от будката за вестници, а не на абонаменти, заяви източникът.

Вестниците не са единствената част от медийната индустрия, която има проблеми. Кабелните оператори като Cablevision и неговите по-големи конкуренти също са под натиск да спрат отлива на потребители от техните кабелни абонаменти. Масово потребителите се отказват от кабелната услуга и преминават към по-модерните и удобни интернет услуги като Netflix и Hulu.

Cablevision притежава и друг вестник - Newsday. Компанията, която се управлява от семейство Долан в Ню Йорк, заяви миналия месец, че броят на телевизионните абонати е спаднал с 4,7% до 2,68 млн. души през четвъртото тримесечие на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още