IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google наема най-големия в света билборд

Цената за наема на дигиталния билборд на Таймс Скуеър в Ню Йорк е около 2,5 млн. долара на месец

11:57 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският онлайн концерн Google става първата компания, която ще наеме най-големия и най-скъп в света дигитален билборд, който е на „Таймс Скуеър“ на Ню Йорк, предава BBC.

Билбордът е с височина от осем етажа и големина на футболно игрище. Очаква се наемът за четири седмици да струва 2,5 млн долара, или около 30 млн. долара за година. Екранът е монтиран от страната на хотел Marriot Marquis. Очаква се около 300 000 пешеходци да минават покрай билборда всеки ден.

Ярко осветените билборди на „Таймс Скуеър“ са едни от най-известните и добре познати в света пространства за външна реклама.

Новият билборд бе включен във вторник вечерта и временно в продължение на седмица ще показва вдъхновени от природата дигитални видеа, докато не започнат да се излъчват рекламите на Google.

Стотици туристи са станали свидетели на включването на екрана. Екранът също така е свързан с камери, което позволява показване и на интерактивно съдържание.

Същевременно друго от емблематичните места за рекламодателите – площад „Пикадили“ в Лондон, за първи път от 24 години насам предлага свободно място за дисплейна реклама. Договорът на досегашния рекламодател TDK е изтекъл. Цената за реклама на билборда с размери 21,1 на 4,8 метра, е 4 млн. лири (6,3 млн. долара) на година. Подобна премиум позиция обаче рядко остава незаета, тъй като през мястото минават по 72 млн. души на година. 

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още