IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисията на икономическите медии е да насърчават финансовата грамотност

Все повече експерти от различни области се срещат със студентите, за да споделят своя опит.

10:22 | 28.04.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от мисиите на съвременните финансови медии е да направят икономическата тематика по-разбираема и по-интересна за младите хора. Икономическите медии може да растат, само ако икономиката и финансите се развиват, а това става ако има добре подготвени и активни хора, а финансовата грамотност на българите все още е много ниска. Това заявиха главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов и редакторът във финансовия сайт Свилен Колев в предаването „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

„Преди години най-четените новини бяха свързани с българския фондов пазар, но сега интересът се насочва към по-глобални теми и към геополитическите събития", поясни Попов.

Двамата коментираха бъдещите събития, свързани с 15-годишнината на медията. Колев подчерта, че те ще са насочени към подкрепа на връзката между образованието и бизнеса. Той каза още, че все повече експерти от различни области се срещат със студентите, за да споделят своя опит. Все още обаче интерактивният начин на преподаване не е широко застъпен у нас, добави Колев.

Следващата публична лекция, организирана от Investor.bg, ще бъде на 9 май от 11 часа в УНСС, а през ноември медията ще вземе участие в научна конференция в университета.

Повече за събитията може да видите тук.

Темата за образованието, кадрите и бъдещите бизнес лидери е в центъра и на конференцията „Образование и бизнес - бъдещите лидери“, която Bloomberg TV Bulgaria, съвместно с Bulgaria ON AIR, организират на 11 май 2016 в София.  
 

Цялото видео вижте тук: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 7 години
Признавам ,че много неща си изясних от Инвестор за което им благодаря !!!Надявам ,че ме разбират ,че аз говоря за глобалните неща за това ,че живота ни и на децата ни е в голяма опасност заради системната криза - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027и заради петролната катастрофа - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231и глобалното затопляне - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1494171174194445Ако до 1-2год. не се вземат правилните мерки - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034,и не се направи радикална промяна на финансовата система проблемите ще се задълбочат стават необратими и хаоса ,войните са неизбежни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още