IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: bTV Lady+1 и Ring.bg +1 отпадат от мултиплекса

Двата канала на bTV Media Group ще бъдат достъпни през кабелните и сателитни оператори

17:46 | 23.05.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Окончателно: bTV Lady+1 и Ring.bg +1 отпадат от мултиплекса

Съветът за електронни медии (СЕМ) удовлетвори молбата на bTV Media Group да прекрати лицензите за цифрово излъчване на bTV Lady + 1 и RING.BG + 1. Зрителите ще продължат да гледат програмите на тематичните канали bTV Lady и RING.BG през кабелните и сателитни доставчици, а сериалите - и чрез видео платформата voyo.bg.

Тематичните канали на bTV Media Group са ключов приоритет за компанията и част от стратегията за развитието им е обогатяването на тяхната програма, поясняват от медийната група.

Припомняме, че от самия старт на цифровизацията bTV Media Group започна да разпространява две от програмите си на мултиплекса - основния канал bTV и специализирания bTV Action. В края на януари 2013 г. ръководството на групата реши да излъчва през цифровата мрежа и bTV Lady+1, а от октомври 2013 г. - и Ring.bg+1 (+1 е знак, че програмата се предава с един час по-късно от предаването през платените разпространители). От юни 2013 г. компанията получи лиценз за мултиплекса и за своя новосъздаден развлекателен канал Novella, но той засега не се излъчва.

В началото на април обаче стана ясно, че в СЕМ е постъпило искане за заличаване на индивидуалните лицензи на bTV Lady+1 и Ring.Bg+1.

В края на април пък bTV Media Group заяви, че ще атакува мълчаливия отказ на СЕМ за прекратяване на лицензите на TV Lady+1 и Ring.bg +1 за цифрово излъчване пред Върховния административен съд на България. Според медийната група от СЕМ предприемат опити за създаване на внушения, че, възползвайки се от даденото по закон право на отказ от лицензи, компанията застрашава обществения интерес и процес по цифровизация. Тези опити са „необосновани и противоречат на законовите и пазарните принципи“. 

Всичко за цифровизацията четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 9 години
Дали някой ще забележи че няма да ги има???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
dzk
преди 9 години
Идеята е интересните предавания да се излъчват по платени канали, а тези които не искат да ги изнудват да плащат долълнително, да гледат със един час закъснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
alexx
преди 9 години
"Ring.bg+1 (+1 е знак, че програмата се предава с един час по-късно от предаването през платените разпространители"Кой *** ще гледа мач на запис?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още