IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Номинациите за „CFO на годината“ на EY и Forbes се подават до 30 април

Победителите в третото издание на конкурса ще бъдат отличени през юни

14:37 | 29.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Номинациите за „CFO на годината“ на EY и Forbes се подават до 30 април

До 30 април компаниите в България ще могат да номинират финансовите си директори за участие в конкурса „CFO на годината“ на консултантската компания EY и списание Forbes, като победителите ще бъдат обявени през юни, съобщават организаторите.

През 2016 г. конкурсът „CFO на годината“ се провежда за трета поредна година. Основната му мисия е да даде повече популярност на професията „финансов директор“, на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат, както и да отличи онези финансови лидери, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании.

„Каним всички финансови директори да споделят постиженията си, като се включат в конкурса. Днес, когато професията и очакванията към финансовия директор се развиват неимоверно бързо, всеки споделен опит ще бъде полезен за развитието на професията в България“, коментира в прессъобщението управляващият съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово Николай Гърнев.

„Отдавна вече не е достатъчно да си просто добър финансист, за да си успешен финансов директор. Ключово важни са разбирането, от една страна, на интелигентните технологии и управлението на големи масиви от данни, но и на големите стратегически промени, които предприятието предприема – като например доставка на ИТ или сливания и придобивания. Днес дори структурирането на финансовия отдел се променя изначално с навлизането на центровете за споделени услуги“, добавя той.

В третото издание на конкурса за най-добър финансов директор на годината „CFO of the Year 2016“ могат да участват финансови директори (chief financial officer, CFO) или кандидати, които заемат еквивалентна длъжност в публична или частна организация. Те трябва да са на съответната позиция от минимум една година.

До 30 април 2016 г. компаниите могат да номинират своите финансови директори, но и самите те могат да подадат своята кандидатура, както или да бъдат номинирани от свои колеги, или управителните органи на съответната компания.

Оценката на кандидатурите се прави от независимо жури. Членове на журито тази година са проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство; Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България; Тодор Брешков, управляващ съдружник на Launch Hub; Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 г.; Александър Пулев, сътрудник, Европейска банка за възстановяване и развитие; Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Застрахователна компания „УНИКА“ АД.

Повече за конкурса и наградените директори през 2015 г. можете да откриете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още