IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой ранни резервации за круизи за 2015 г. има у нас

През 2014 г. над 10 хил. пасажери от България са пътували с круиз

13:56 | 10.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Круизната индустрия в България отчита рекорден брой ранни резервации за 2015 г., съобщават от Българското круиз общество.

Тя изпраща 2014 г. с над 10 000 пасажери от България, като в тази бройка не влизат децата до 18-годишна възраст, които са настанявани в една каюта със своите родители.

Към ноември 2014 г. от България са били направени рекорден брой резервации за пътешествия с круизи за следващата календарна година. Новината е изненадваща, като се има предвид, че традиционният период на промоциите за круизи ще започне в края на декември и ще приключи през март 2015 г.

Част от елементите с добавена стойност, които привличат пасажерите в момента, са бордовите кредити, безплатните пътувания за деца, ако са в една каюта с родителите си, преференциалните цени за трети и четвърти пасажер в каюта, цените „Две в Едно“, безплатните или намалени брегови екскурзии, пакети с напитки и пакети за интернет достъп.

Особено привлекателни са и безплатните „Такси обслужване“, липсата на завишение на цената за пътуващите самостоятелно, безплатното настаняване в каюта от по-висок клас, безплатните СПА процедури, безплатните вечери в специализирани ресторанти и ваучерите за казино.

Круизните линии през последните две години предпочитат да привличат клиентите, предлагайки повече елементи с добавена стойност, отколкото да се конкурират с по-ниски изходни цени на пътуванията. Самите агенции нямат интерес да предлагат по-ниски цени и да реализират по-малки комисиони.

Колкото по-сложно е предлагането на оферти за круизни ваканции, толкова ролята на експертите в сферата става ключова за разясняването на детайлите. В момента една информационна система не е достатъчна за избор на дестинация, дати на плаване и сравняване на цените на различните пътешествия. Круиз за 480 евро при една линия не може да се сравнява с цена от 560 евро за друг, когато в цената на втората влизат бордови кредит, безплатна вечеря в специализиран ресторант и безплатен пакет напитки, уточняват от асоциацията. 

Решаващи фактори за предстоящия круиз се оказват времето на направата на резервацията, периодът на отплаване и дестинацията. Офертите в последната минута са важни за българските пасажери само в случаите, в които портът на тръгване е в или в близост до България, така че да не са необходими полети.

Българското круиз общество очаква през 2015 г. цените да запазят нивата си, но разликите в офертите да се крият в добавената стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Rusko
преди 9 години
Нормално и българинът вече се научи да си планира почивките и да прави резервации от по-рано, за да може да се възполва от преференциални цени за почивки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Аlexander
преди 9 години
Не ревяха ли че са бедни Българчетата ? Ко стана ? Май не са чак толкова бедни..10 000 без децата до 18 си е огромна цифра за 6 милионна страна..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още