IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Температура от -190 градуса предлага хотел на гостите си

В ледената баня се влиза само по чорапи и бельо, а градусите падат на всеки 20 секунди

11:54 | 07.02.11 г.
Температура от -190 градуса предлага хотел на гостите си

Какво е за вас отсядането в хотел? Част от пътуването, по-интересните моменти на което се случват, докато сте навън и разглеждате забележителностите, разхождате се по улиците на града или пътеките на местността, опитвате различни традиционни ястия или общувате с хората, като обменяте различни култури и виждания за света, философии и схващания?

Е, традиционното разбиране за екскурзията е това. Дори и при бизнес пътуванията повечето хора разчитат да попаднат на удобно и централно място, хотел с екстри, които да вършат работа на гостуващия без, разбира се, да се прекалява, защото това се отразява и в цената.

Хотелиерският бранш обаче, както и почти всяка една друга област в света на бизнеса днес, се развива и напредва бързо. И ако в миналото хотелите са предлагали просто подслон, храна, луксозно обзавеждане, професионално обслужване и сатенени завивки с балдахин, то днес отсядането на хотел е преживяване само по себе си, дори ако не излизате да обикаляте извън него.

Хотел в Сидни предлага на гостите си да опитат какво е тялото да бъде изложено на температура от минус 190 градуса, каквато се използва при криотерапията (студолечение), съобщава news.com.au.

Гостите на Грейс хотел могат да се подложат на 3-минутни сеанси в криолабораторията. Създателят на лабораторията Карл Бен твърди, че усещането е неприятно само през последните 20 секунди. Преживяването може да бъде сравнено с това да скочиш гол в дълбок сняг.

Желаещите влизат в ледената баня само по бельо и чорапи.

Температурата става все по-студена на 20-секундни интервали, така че охлаждането е постепенно и шокът не е голям.

Смята се, че подобна ниска температура засилва имунната система и помага на спортисти да се възстановят. Клинични изпитания в Европа показват, че криотерапията увеличава белите кръвни телца и намалява възпаленията. Голямото освобождаване на адреналин и ендорфини осигурява невероятно усещане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 11 години
Колега, не бъдете толкова педантичен! Все пак да не забравяме че сайта не е за физици, а в икономиката всичко е възможно /вече/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Най-ниската температура, при която водата моментално се превръща в лед е около -50. Човек е съставен от над 75%. Обяснете ми сега, как човек ще издържи при -190 Градуса Целзий, Или дори при -190 Фаренхайт (което е -123 по Целзий) дори няколко секунди!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още