IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Galactic отлага полетите си за 2015 г.

Записалите се за космическите полети приемат търпеливо решението на компанията, твърди Ричард Брансън

11:28 | 24.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският милиардер Ричард Брансън твърди, че почти всичките 800 кандидати за пътешествие в Космоса, които са се записали за струващите 250 000 долара полети с Virgin Galactic, разбират проблемите, които стоят пред компанията и които налагат отлагането на пътешествията до 2015 г., пише Bloomberg.

"Всички са много търпеливи. Те искат да се уверят, че не бързаме и искаме да се върнат“, коментира Брансън. Сред записалите се за полетите на Virgin Galactic, в която Брансън държи около 22%, са физикът Стивън Хокинг, певицата Сара Брайтман и режисьорът на “X-Мен“ Браян Сингър.

Компанията не планира стартирането на търговски полети до началото на пролетта, а първите, които ще имат шанса да летят с Virgin Galactic, са Брансън и неговият син.

Британският милиардер потвърди това, след като по-рано този месец разкри, че поставената цел за започване на търговските полети до 2014 г. не е реалистична. Това означава, че космическият кораб може да превозва екипажа, но на борда му няма да има други пътници през 2014 г., допълва Брансън.

"Отне ни повече време да изградим ракетите, които ни харесват“, коментира той. По думите му компанията ще има повече време за тестови полети, а пълната космическа програма ще стартира през пролетта.

В последната фаза на развитие производителят на корабите White Knight Two насочи вниманието си към Spaceport America в Ню Мексико, откъдето ще започват полетите на Virgin Galactic. Компанията има задачата да се запознае с правилата за ползване на въздушното пространство в района.

В книгата си „Branson Behind the Mask”, издадена на 6-и февруари, писателят Том Бауър твърди, че комбинацията от правилата за безопасност, проблемите с производството и предизвикателствата пред изстрелването на ракетата означават, че Virgin Galactic може никога да не постигне своята цел.

Програмата претърпя множество неуспехи, включително и смъртта на трима души, работещи за партньора на Virgin Galactic - Scaled Composites, които загинаха при експлозия през 2007 г.

Virgin Galactic твърди, че е напът да стане първата компания в света, предлагаща търговски полети в Космоса. Тя вече е приела повече от 80 млн. долара под формата на депозити от клиенти, които желаят да ползват необичайната услуга.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vzhekoff
преди 9 години
Да се твърди, че 5 мин. престой на 105 км. височина е полет в космоса, е меко казано смехотворно. Няма и как да е иначе, при положение, че щатите плащат на руснаците по 71 млн долара за място в "Съюз". За 250К $ какво да получиш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още