IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон остава най-предпочитаната дестинация от глобалните брандове

Азиатските градове доминират в класацията на глобален консултант, градовете от Близкия изток също набират скорост

09:00 | 29.04.16 г.
Лондон остава най-предпочитаната дестинация от глобалните брандове

Лондон остава лидер в класацията на най-желаните дестинации от глобалните тъговски марки на консултантската компания JLL, пише онлайн изданието property-magazine.eu. Британската столица е еднакво предпочитана от брандовете в по-ниската и средна ценова категория, премиум брандовете и луксозните ритейлъри, посочва компанията в нов доклад.

Данните се базират на проучване сред 240 международни компании от търговския сектор и 140 града по света.

Второто място в класацията е за Хонконг, а третото – за Париж. Топ 10 се допълва от Дубай, Ню Йорк, Шанхай, Сингапур, Пекин, Кувейт и Токио.

Градовете от Азия обаче доминират в подреждането, а градовете от Близкия изток също набират скорост в класацията. Сред най-значимите дестинации за търговците се нареждат още Абу Даби, Джеда и Рияд, както и големите градове в Китай, Токио, Осака и Банкок.

Една трета от градовете в топ 15 са от Близкия изток, а 18 от градовете в топ 50 са от Азия. Основен двигател на интереса към тези райони е размерът на пазарите.

Същевременно градовете от Северна Америка са една четвърт от топ 50 на класацията. В топ 5 влиза само един – Ню Йорк. Другите предпочитани дестинации са Сан Франциско, Маями, Чикаго и Лос Анджелис.

В доклада се посочва, че търговската индустрия се променя в структурно отношение заради засилването на електронната търговия. Въпреки онлайн търговията обаче, търсенето на точното физическо пространство на правилната локация е по-силно отвсякога, коментира Джеймс Браун от JLL.

“Границите са все по-малък проблем за търговците и глобалният пазар все по-бързо се адаптира към промените”, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още