IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малкият хотел в света - широк едва 2,5 м, но пък разполага със спа

Eh'haeusl се намира в Амберг в Германия и е известен като "Къщата на младоженците"

17:21 | 10.10.11 г.
<p>
	Спалнята в хотела. <em>Снимка: ehehaeusl.de</em></p>

Спалнята в хотела. Снимка: ehehaeusl.de

Миниатюрната сграда на петзвездния хотел "Eh'haeusl" прилича повече на луксозна кутия за обувки, отколкото на хотел, пише британският вестник Daily Mail. Площта й е едва 53 кв. м и се състои от една стая, което я прави най-малкият хотел в света.

"Eh'haeusl" се намира в Амберг, Германия. Ширината му е само 2,5 м и се състои от седем тесни етажа. Въпреки това той разполага с всички модерни удобства - от плоски телевизори до мини спа. Толкова е малък, че цялата сграда може да бъде наета само от една двойка.

Сградата е построена първоначално като къща през 1728 г., след като градския съвет издал заповед, разрешаваща на двойките да сключат брак само ако имат имот. За да предостави на влюбените шанс да се обвържат, макар и да не притежават дом, предприемчив жител на Амберг измислил как да заобиколи закона. Построил къща, която била толкова малка и евтина, че дори и най-бедните хора можели да си я позволят за кратък период.

Кандидат-младоженците можели да купят къщата, да се оженят, да се нанесат, а после да я продадат на следващата двойка, желаеща да сключи брак.

Заради различните младоженци, които се нанасяли в нея през няколко седмици, къщата станала популярна като "Къщата на младоженците".

Според местна легенда, ако дадена двойка отседне в "Къщата на младоженците", те ще живеят щастливо и никога няма да се разведат.

Снимки на хотела може да видите в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още