IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рубини: Следващият етап на кризата пак ще е в САЩ

Ако продължаваме с високите дефицити, кризата ще се върне обратно към бреговете на Америка, казва икономистът

12:00 | 24.05.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Рубини: Следващият етап на кризата пак ще е в САЩ

Следващият етап от финансовата криза, започнала от САЩ, може да се върне отново към бреговете на Америка, прогнозира пред Bloomberg известният с мрачните си прогнози икономист Нуриел Рубини.

Нюйоркският професор се сочи като един от предвидилите кризата с високорискови ипотечни активи в Щатите, която даде своето отражение по целия свят.

Според Рубини дълговите проблеми са разтърсили Гърция, Испания, Португалия, Ирландия и Исландия и скоро биха могли да окажат огромен ефект и във Великобритания, Япония и САЩ. Това ще се случи, „ако продължаваме да поддържаме високи фискални дефицити“, смята специалистът.

По думите на Нуриел Рубини рекордният бюджетен дефицит в САЩ може да се запази предвид патовото положение във Вашингтон, при което републиканците блокират повишение на данъците, а демократите спират намаляване на разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
al64ad
преди 13 години
цените на суровините./ако продължат със досегашните стимули за икономиката ще се получи параграф 22/.Та по този да докарат ръста .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
al64ad
преди 13 години
Ами Рубини нищо ново не казва-проблемите там си остават.Още повече ,че и там си имат проблеми с данъчните приходи и това усилва риска за висок ръст и на бюджетния дефицит.Та това на което ставаме свидетели от месец лично за мен е част от мерките ,с които се опитват да спечелят време за решаването на проблема с "държавния" дълг чрез преструктуриране в по-дългосрочни и с по-ниска доходност трежърита.А за увеличаване на събираемостта /респективно укротяване ръста на дефицита в бюджета/-разклащат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
kaloian
преди 13 години
Рубини от дъното та през цялата корекция само това повтаряше - "индексите ще падат" нормално е да познае все някога....колкото до реалното положение може да е прав, а може и да не е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
sniper
преди 13 години
Дълговете, колкото и да си ги прехвърлят като горещ картоф си остават. Крайно време е да има реални фалити защото не може и агнето да е цяло и вълкът да е сит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Много правилно. законите за съхранение важат и за света на финансите - не може постоянно да потребяваш повече, отколкото произвеждаш и да ти се разминава. Всичко си има граници. И е време американската икономика да се приземи, ако не иска отново да пропадне. Кризите не могат да балансират света, те са просто движението надолу, когато под краката ти е въздух.А въздух в Америка - само да искаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още