IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony мести производство от Унгария в Малайзия

До края на 2010 заводът за DVD и Blu-ray плейъри ще бъде затворен заради очаквани по-ниски производствени разходи в Куала Лумпур

09:58 | 04.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Sony мести производство от Унгария в Малайзия

Sony Corporation обяви, че производствената й дейност в Унгария ще бъде прекратена и прехвърлена към Малайзия, като целта е да се засили конкурентоспособността на компанията, съобщава унгарското издание Portfolio.hu.

Унгарското подразделение на японската група в момента произвежда плейъри за Blu-ray дискове и DVD. Заводът на компанията е разположен върху 108 хил. квадратни метра, в него работят около 540 души.

Предвижда се фабриката да спре производството си до края на 2010 г. Всчики извършвани в завода операции ще бъдат прехвърлени към завода на Sony в Куала Лумпур.

Японската компания започна производство в унгарския град Гьодьольо през юни 1996 г.

От обяснения на ръководството в унгарското подразделение пред местни медии става ясно, че групата отдавна е обмисляла планове да „рационализира“ разходите си в производството и да повиши ефективността, като са били оценявани работните процеси в няколко подобни на унгарския заводи. Засега няма взети решения за закриване на производства в други страни.

Освен това компанията няма да се изтегли напълно от Унгария, където ще продължи да присъства чрез Sony Central & Southeast Europe.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
alfaromeo
преди 13 години
Много, много тъжно..... Европа е неконкурентноспособна, защото европейците се научиха да консумират от всичко по много, като в същото време са далеч по-мързеливи от южноазиатците, пазара на труда е закрепостен от държавна и общностна регулации, а безкрайната алчност на големите мултинационални компании ги кара да бягат като дявол от тамян от такава реалност, защото ги интересува единствено и само да минимизират разходите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още