IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес КАТ изпраща снимки за превишена скорост по пощата

За да няма откази от получаване, те ще се изпращат по пощата в бял плик, на който няма да има отличителни белези

08:11 | 21.02.11 г. 7
Автор - снимка
Създател
От днес КАТ изпраща снимки за превишена скорост по пощата

От днес шофьорите ще получават „честитка” със снимка по пощата за превишена скорост. В действие официално влиза новият електронен фиш, съобщава Dnes.bg.

Повече от 300 нарушители обаче вече са получили подобен документ и подобна снимка, че са нарушили Закона за движение по пътищата. За да няма откази от получаване, те ще се изпращат по пощата в бял плик, на който няма да има отличителни белези.

Срокът за обжалване е 14 дни. За тези, които платят бързо, от КАТ са предвидили бонус. В момента в България има само 15 камери, които обаче всеки ден бълват хиляди нарушения.

Ако не се възползвате от бонус условията на КАТ имате един месец, за да си платите глобата в целия й размер. Ако и това не направите, задължението ви отива в данъчното.

Глобата ще се търси само от собственика на автомобила. Така се отнема възможността да се водят баби и дядовци, които да поемат вината.

По тази причина беше премахнато и отнемането на книжка при висока скорост и наказанието остана само парична глоба. Така в зависимост от това колко е голямо нарушението и дали е във или извън населено място глобите варират от 20 до 350 лева.

Книжката ще се отнема за 3 месеца само на шофьор, който е хванат да кара с над 50 км/ч над разрешеното в града. Както и на рецидивистите.

От КАТ се надяват до 2 години камерите да станат много повече и да се избегне корупционния сблъсък нарушител–катаджия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 4 rate down comment 0
trayan.trayan
преди 11 години
до Стоян 777 в кат лихви няма 1-во2-ро тея глоби ГОЛЕМИ ги и ОГРАНИЧЕНИЯ 30 км/ч -40 км/ч ги измислят селяни като теб и 3-то на международен път като пътя за Свиленград има ограничение 40 . СТОЯНЕ ТИ СИ ПОРЕДНОТО ТЪПО ЧЕНГЕ ОТ КОЕТО НИЩО НЕ СТАВА И ЗА ТОВА Е СТАНАЛО ПОЛИЦАЙЧЕ ЗА ДА МУ Е СИГУРНА РАБОТАТА И ПЕНСИЯТА .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
moderast
преди 13 години
Такива глоби се обжалват на общо основание - първо не са връчени и второ - не може да се глобява собственика без да се докаже че той е карал колата в нарушение.В тая държава паяците открай време са НЕЗАКОННИ - сега и камерите се опитват да пробутат на народеца по същия начин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 0
Lo_Ridah
преди 13 години
По тая логика могат да ми слагат глоба за каквото им дойде на акъла и да ми начисляват лихви.И няма да ме уведомят. Ще ми кажат "пратили сме известие". А това, че аз не знам си остава за моя сметка. На това му се казва рекет. А кой е с предимство на пешехода пътека е ясно, но трябва да стане ясно и кой е с предимство, когато пешеходна пътека няма. И пеша ходя, и кола карам. На пътеките спирам, ама побеснявам като някой пресича където му падне, че и без да се оглежда, все едно си е в хола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
Спящият бик
преди 13 години
"За да няма откази от получаване, те ще се изпращат по пощата в бял плик, на който няма да има отличителни белези." Това е интелектуална задачка от нивото на "Ако познаеш колко ябълки имам, ще ти ги дам и двете". Очевидно държавата не държи въобще да спазва законите и правата на гражданите, а по силов път да ги кара да плащат лихви за неполучени фишове. След като обратната разписка не е разписана, кой може да гарантира, че пощальонката въобще е идвала!? Нали за това е обратна разписка - за да се разпише и да се върне. Само тогава е доказателство! Съдът отново ще трябва да приземи полицейските мераци. И ще бъде прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
tuj-to
преди 13 години
А ако направят така, че всички *** огрничения от 60 км/ч/ през 500м. изчезнат от българските пътища ще стане най-интерсно! Иначе закона си е девалвиран по презумпция - не може в 21 век да стоят ограниченията от 50-те години на 20-ти, това че всеки собственик на карайпътен фургон не е закупил земя да направи ускорителна лента и включването да стане на скорост не значи, че целия трафик трябва да скача на спирачките през 200 метра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
stoian777
преди 13 години
Ти плик без подател не отваряш, ама то си е за твоя сметка що то лихвите вървят, а глобите са солени. Дано още по-големи да направят глобите пък тогава да видим ще се кара ли бързо на пътя и кой е с предимство на пешеходната пътека. А ако направят и така, че за катастрофа със смърт да се лежи в затвора ще стане много, много интересно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
melon
преди 13 години
Най-добре да ползват сови!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Lo_Ridah
преди 13 години
плик без подател не отварям ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още