IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори в имоти проявяват юридическа креативност в борбата с големите банки

Инвеститори в САЩ прибягват до иновативни тактики, опасявайки се от ответна реакция от големите банки

11:30 | 25.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори в имоти проявяват юридическа креативност в борбата с големите банки

Инвеститорите въвеждат нови юридически тактики в своята борба с Уол Стрийт по отношение на лоши ипотечни кредити на стойност милиарди долара, с надеждата да отстранят пречките в системата, които досега работят в полза на големите банки, пише Ройтерс.

Група инвеститори наскоро заведоха ново дело срещу Bank of America Corp. чрез новосъздадено корпоративно формирование, базирано в Делауеър и наречено Walnut Place LLC. Целта на новото дружество е да осигури на инвеститорите анонимност.

Експерти са на мнение, че този метод може да бъде използван и от други инвеститори, които да бъдат предпазени от опасенията, че може да развалят отношенията си с големите банки, докато защитават своите искове.

„Има опасение от репресивни мекри“, коментира Джак Уилиямс, професор по право в Държавния университет в Джорджия. Той казва, че инвеститорите се притесняват от последваща реакция от страна на големите банки, от които те могат да зависят на по-късен етап за различни финансови операции.

Вече няколко години инвеститорите търсят начин за съдебни действия по повод загубите на стойност милиарди долари от инвестициите в ценни книжа, обезпечени с ипотечни кредити, много от които се продаваха като облигации с първокласен рейтинг, но стойността им се срина след краха на жилищния пазар в САЩ.

Досега инвеститорите имаха минимален успех в съда, но анализатори смятат, че този отложен съдебен спор може да коства на Уол Стрийт до 90 млрд. долара.

В иска, заведен в сряда в Ню Йорк, инвеститорите зад Walnut Place LLC обвиняват Bank of America в укриване на факти и погрешно представяне на инвестиционна информация. Те искат от нея да изкупи обратно ценни книжа на стойност над 1 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още