IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британска компания ще инвестира 1 млрд. евро в имоти в Европа

Компанията може да проучва „много селективно“ и някои пазари в големите градове в Централна Европа

09:41 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Британска компания ще инвестира 1 млрд. евро в имоти в Европа

Британската компания за имоти Resolution Property обяви, че смята да стартира инвестиционна програма, според която ще вложи 1 млрд. евро в имоти във Великобритания и континентална Европа.

Компанията е в процес на привличане на капитал, за да инвестира в проекти и активи, които са затруднени поради ограниченото банково финансиране.

Във Великобритания Resolution смята да се насочи към имоти в големите градове с добри демографски характеристики, които имат потенциал за развитието на нови търговски центрове, развлекателни и мултифункционални проекти .

Наред с това компанията ще проучва възможностите за инвестиции в офис и жилищния сегмент.

В континентална Европа тя ще фокусира инвестициите си във Франция, Германия, Полша и евентуално Испания, Белгия, Холандия, Люксембург и скандинавските страни. На тези пазари компанията ще инвестира в търговски и офис имоти, както и в избрани мултифункционални схеми на стойност между 30 и 130 млн. евро. Също така компанията може да проучва „много селективно“ някои пазари в големите градове в Централна Европа, както и други жилищни пазари.

Компанията планира да предостави междинно дялово финансиране на проекти с конкретни параметри, които нямат достатъчно капитал за реализация. Тя ще финансира проектите до етап, в който те ще могат да си осигурят остатъчните средства сами, като в някои случаи смята да финансира и 100% от необходимия капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още